Ada apa dengan Sustained Release Vita-C Plus?

Wednesday, March 15, 2017 0 Comments A+ a-


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Eboo yakin kita semua tahu kebaikan Vitamin C dan kebiasaannya kita akan dapatkan Vitamin C dari pengambilan buah2an seperti oren, lemon, limau, kiwi, mangga, nanas dll. Sinonimnya Vitamin C ni dengan buah oren kan?


Sekarang, jom kita tengok apa ada pada  Sustained Release Vita-C Plus Shaklee ni sampai boleh kerap licinlah stoknya seluruh Malaysia. Ia merupakan antara produk PALING LARIS juga di Malaysia 👍👍👍

Ada 180 biji
Boleh tahan 6 bulan pengambilan

1) Kenapa kita perlu ambil Vitamin C dalam diet harian kita?
Ada 2 sebab utama iaitu;
  • Tubuh kita tidak dapat menghasilkan Vitamin C sendiri
  • Tubuh kita tidak menyimpan vitamin C


2) Apakah kesan daripada pengurangan Vitamin C dalam tubuh?
  • Mudah tertekan/stress
  • Kulit kering/bersisik
  • Luka lambat sembuh
  • Mudah selsema/bersin
  • Wajah nampak tua dari usia
  • Mudah dapat ulser
  • Mudah demam/antibodi tak kuat
  • Gusi berdarah
  • Salur darah mengecil
  • Sakit sendi
  • Tanda lebam pada badan (penyakit skurvi)
  • Kurang berat badan

TAHUKAH ANDA! Untuk mendapatkan dos Vitamin C yang mencukupi, kita perlu ambil 9 hidangan buah2an & sayur2an 😱😱😱


Agak mustahilkan untuk kite penuhi keperluan seperti itu SETIAP HARI 😅


3) Apakah yang membezakan Sustained Release Vita-C Plus Shaklee dengan Vitamin C jenama lain di pasaran?

Maksud 'sustained release' adalah sebiji Vita-C dirembeskan secara perlahan2 dalam tempoh 5 jam. Sebiji Vita-C mempunyai 500mg. Maknanya Vita-C akan dirembeskan 100mg/jam. 

Tubuh kita boleh serap Vita-C 100-200mg sahaja dalam sejam. Jika kita ambil secara berlebihan, pembaziran akan berlaku dimana Vita-C akan dibuang melalui urin (air kencing) sahaja. No point kita ambil Vitamin C (jenama lain) yang tiada sustained release walaupun 1000mg sebiji sebab ia akan dibuang begitu je dari badan tanpa penyerapan yang sepenuhnya.

Selain daripada itu, kelebihan Sustained Release Vita-C Plus ini juga mengandungi Citrus Bioflavonoids yang dapat membantu meningkatkan penyerapan Vita C dan mengekalkan kesannya lebih lama.



4) Siapakah yang perlu Sustained Release Vita-C Plus Shaklee?

  • Ibu hamil & menyusukan (BF)
  • Perokok & orang yang terdedah dengan perokok
  • Warga tua
  • Individu yang stress
  • Individu yang menjalani pembedahan
  • Individu yang kerap demam, selsema 
  • Individu yang mahu kulit cantik
  • Pengidap darah tinggi
  • Pengidap kencing manis

5) Apakah kebaikan2 Sustained Release Vita-C Plus Shaklee?

  • Berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu, berseri
  • Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam, memudarkan jeragat dan lingkaran gelap di bawah mata
  • Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi yang sihat dan gigi
  • Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran
  • Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan sistem imun
  • Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis
  • Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress
  • Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi
  • Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang
  • Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya
  • Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas
  • Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih (berguna dalam rawatan anemia) 👉 Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah
  • Merawat jangkitan saluran kencing
  • Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain
6) Apa lagi yang best pasal Sustained Release Vita-C Plus Shaklee?

Dapat maintain keremajaan kulit 😍

Sangat penting untuk IBU HAMIL kerana dapat mengurangkan risiko kelahiran bayi pramatang 😍
BONUS!!!

Sustained Release Vita-C Plus Shaklee boleh buat sebagai masker 💋

Cara buat masker Vita-C Shaklee 💓

Testimoni daripada penggunaan masker Vita-C Shaklee 👇😍



Banyak dah Eboo kongsikan pasal Sustained Release Vita-C Plus Shaklee nikan? Best ke best? CONFIRM BEST! 😍👍 

Macamana nak dapatkannya?




Follow me 👇




Eboo berkongsi untuk kemaslahatan manusia sejagat supaya samasihat, cantik, bertenaga dan dapat meneruskan perjuangan hidup di dunia dan mendapat keberkatan di akhirat kelak, InshaAllah.


PENAFIAN: Setiap penulisan dan cadangan adalah berdasarkan pemilihan makanan tambahan Shaklee. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.