Tips Rumah Bersih dari Bahan yang Selamat dan Semulajadi

Thursday, November 23, 2017 2 Comments A+ a-

"Rumahku Syurgaku" atau "Home Sweet Home" biasa digunakan bagi menunjukkan bahawa di mana pun kita berada, pasti tak sabar-sabar nak balik ke rumah jugakan 😃

Kita pasti membayangkan suasana rumah yang bersih, segar dan kemas selepas seharian berada di luar. Bagi yang berkeluarga, bab kebersihan lagilah penting untuk pembesaran dan kesihatan anak-anak. 

Persoalannya, bagaimana untuk memastikan bahan-bahan cucian yang kita gunakan itu selamat dan semulajadi? 

Perkara ini sangat dititik beratkan bagi ibu-ibu yang mempunyai anak-anak yang mengalami alahan (allergy), ekzema ataupun lelah (athma).

Berita baik!

Shaklee bukan sahaja terdiri daripada rangkaian vitamin semulajadi, malah terdapat juga set penjagaan rumah yang selamat, berkesan dan mesra alam (semulajadi) yang dikenali sebagai Get Clean Shaklee.


Set Get Clean Shaklee terdiri daripada empat (4) produk (turutan kiri ke kanan):

Basic H2™ Organic Super Cleaning Concentrate

Satu botol Basic H2™ Organic Super Cleaning Concentrate boleh selesaikan macam-macam masalah di rumah dan yang paling best sekali tiada toksik! Ia merupakan pembersih serba guna dan berkuasa kerana mempunyai kepekatan berganda tetapi sungguh selamat digunakan serta  dilengkapi kuasa pembersihan yang tinggi untuk menanggalkan kotoran dan minyak dalam sekelip mata.

Kaedah mencuci secara semulajadi tanpa racun!
Fresh Laundry Concentrate
Sabun basuh baju yang sangat selamat untuk semua jenis fabrik serta berkesan tak kira panas/sejuk suhu air. Baunya tidak seharum dxxxy/sxxxxxxd tetapi sangat fresh dan nyaman baunya. Ia dirumus dengan enzim semula jadi, maka bukan sahaja membersihkan pakaian dengan lebih baik tapi juga tidak memudaratkan bumi.

Kebanyakan sabun basuh/serbuk pencuci ni mengandungi bahan perengsa yang boleh disedut atau diserap oleh kulit - punca lazim berlaku tindak balas alahan. Salah satu bahan perengsa yang biasa ada 👉 Triethanolaminedodecylbenzenesulfonate (tersenarai dalam bahan berbahaya oleh EPA dan DOT) Sentuhan dengan bahan ini boleh merengsakan dan membakar kulit dan mata. Jika terhidu, ia akan merengsakan hidung, tekak dan paru-paru hingga menyebabkan batuk, asma dan sesak nafas. Kulit yang kerap bersentuhan dengannya akan menjadi kering dan gatal serta mengalami masalah alergi kronik dan ruam.
Fresh Laundry Concentrate tiada sebarang bahan berbahaya!


Soft Fabric Concentrate
Pelembut pakaian/softener yang berbau segar dan sesuai untuk semua jenis fabrik yang boleh dibasuh. Ia berkesan mengelakkan pakaian daripada berkedut dan melekat pada badan akibat kesan statik. Rumusan berkepekatan tinggi (32 auns) ini mampu melembutkan 64 cucian. 

Rasai perbezaannya dengan hanya dengan sekali sentuhan!



Dish Wash Concentrate
Pencuci pinggan yang mesra alam ini tidak merengsa tangan kita sehingga menjadikan kasar atau mengelupas (pada yang allergic sabun). Hanya dengan beberapa titisan sahaja mampu menanggalkan timbunan minyak yang melekat pada pinggan mangkuk anda. Ramuan semulajadi tumbuh-tumbuhan yang diekstrak daripada jagung dan kelapa dengan buih sabunnya tahan lebih lama.

Sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi surfaktan berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti diethanolamine (DEA) dan sodium dodecylbenzensulfonate. Kedua-dua bahan tersebut boleh merengsakan kulit dan mata.
Pencuci pinggan yang lembut pada tangan!


Apa tunggu lagi?
Bertukarlah pada Set Penjagaan Rumah yang semulajadi lagi selamat dengan Set Get Clean Shaklee 💗



Cara untuk Dapatkan Set Get Clean Shaklee


Anda boleh dapatkan rangkaian produk shaklee bersama Eboo secara eksklusif dengan konsultasi lanjut bergantung kepada masalah yang anda hadapi serta cara pemakanan yang betul bagi mendapatkan kesan optimum 😘


HUBUNGI EBOO SEKARANG!


Untuk pembelian terus, klik link berikut:



Follow me 👇👇👇




PENAFIAN: Setiap penulisan dan cadangan adalah berdasarkan pemilihan makanan tambahan/ set penjagaan rumah Shaklee. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

2 review

Write review
Hans
AUTHOR
16 March 2018 at 22:09 delete

wah
baru tau shaklee ada product untuk bersih rumah
menarik nih

Reply
avatar
19 March 2018 at 16:58 delete

Betul tu Hans :) Bukan sekadar vitamin, set penjagaan rumah yang berunsurkan semulajadi dan selamat digunakan.

Reply
avatar